طراحی وب سایت | خدمات سئو حرفه ای | بازاریابی اینترنتی

توسعه پايگاه هاي فارسی در راه رشد طراحی سایت فروشگاهی

اينترنت يا به عبارت بهتر ضريب نفوذ اينترنت به عنوان يکي از مهمترين شاخصه هاي توسعه محسوب مي شود. البته اين شاخص در جوامعي قابل بررسي است که الگوي توسعه اي خود را بر مبناي دانايي محوري بنا نهاده اند.توسعه پايگاه هاي فارسی در راه رشد طراحی سایت فروشگاهی نیز یکی دیگر از این عوامل است که در جامعه ما خودش را نشان می دهد به خصوص در اين الگو سعي مي شود تا کليه فرآيندهاي مديريتي، آموزشي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و حتي سياسي را در قالب دانش محوري و حول محور دانايي تفسير و توجيه شود و از اين طريق به چهارچوب ها و استانداردهاي معيني براي تعريف جامعه اي نوين با عنوان جامعه اطلاعاتي دست يابند.

علاوه بر ضريب نفوذ اينترنت که شاخص رشد دهنده تعداد کاربران اينترنت است، تعداد سايتهاي اينترنتي راه اندازي شده در کشور مي تواند يکي از شاخصهاي توسعه کاربرد ابزارهاي اطلاع رساني و انتشار آزاد اطلاعات و رسيدن به شاخص هاي جامعه اطلاعاتي باشد.

بحث  راه اندازي سايت و  ثبت شناسه هاي اينترنتي در ايران تقريباً از اواخر سال ۱۳۷۹ جدي شد و از آن زمان به بعد اغلب ارگان ها و سازمان هاي دولتي، اکثر شرکتهاي خصوصي و بسياري از افراد حقيقي اقدام به استفاده از سرويس هاي اينترنتي در جهت ثبت شناسه و اجاره فضا کرده اند و برنامه هاي اطلاع رساني خود را از اين طريق دنبال مي کنند. متاسفانه يا خوشبختانه هنوز آمار دقيق و روشني از شناسه هاي ثبت شده براي ايرانيان به علت حجم روز افزون ثبت در اختيار نيست. بنا بر گزارش هاي ارائه شده از جانب مرکز پژوهشهاي بنيادين( فيزيک نظري) تا فروردين ۱۳۸۴ تعداد ۶۰۰۰ دامين با پسوند IR در اين مرکز ثبت شده است. که اين تعداد از رقم دامين هاي با ساير پسوند ها پيشي گرفته است.

همچنين بنا بر اظهارات مهندس محسن پازري” مدير كل وقت دفتر تجهيز منابع وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات تا نيمه سال ۱۳۸۳ ، دوازده هزار سايت فارسي در عرصه اينترنت شناسايي شده است، تعداد ۸ هزار سايت فارسي در يك پورتال به نام مونيران، ثبت شده است و هنوز ۴۴ هزار سايت فارسي شناسايي نشده وجود دارد. در اين محاسبات با توجه به اين كه وبلاگ‌هاي فارسي، به‌عنوان وب‌سايت مستقل محسوب نمي‌شوند، اما به‌دليل اين كه از محتواي فارسي استفاده مي‌كنند، در شمارش سايت‌هاي فارسي قرار مي‌گيرند كه از لحاظ وبلاگ‌ها، ايران رتبه قابل توجهي دارد.

توسعه پايگاه هاي فارسی در راه رشد طراحی سایت فروشگاهی

توسعه پايگاه هاي فارسی در راه رشد طراحی سایت فروشگاهی

به طور کلي انواع سايت ها را در يک تقسيم بندي ساده مي توان درگروههاي زير گنجاند:

  •   سايت هاي شخصي مربوط به افراد حقيقي که با هدف کسب درآمد و اقتصادي شدن راه اندازي مي شوند.
  • سايت هاي متعلق به سازمان ها و شرکت هاي خصوصي و دولتي که مبنا و اساس کليه فعاليت هاي اقتصادي يک سازمان مي باشند، مستقيما در آنها تراکنش هاي اقتصادي صورت مي گيرد و نشانگر يک سازمان اقتصادي مجازي هستند.
  •  سايت هاي شخصي يا گروهي که هيچگونه فعاليت اقتصادي در آنها دنبال نمي شود.
  • سايت هاي متعلق به سازمان ها و شرکت هاي خصوصي و دولتي که تنها براي بخشي از اهداف اقتصادي شرکت مورد استفاده قرار مي گيرند و به صورت غير مستقيم زمينه يک تراکنش اقتصادي را فراهم مي آورند.

با توجه به تقسيم بندي فوق و تلاش هاي بسياري که در سه سال اخير توسط سازمان ها و شرکت هاي دولتي و خصوصي و افراد مختلف براي راه اندازي وب سايت هاي فارسي زبان صورت گرفته مي توان بزرگترين دغدغه مديران سايت ها را  مشکلات مالي و اقتصادي نبودن وب سايت داري عنوان کرد. از اين رو شاهد هستيم که بسياري از سايت هايي که برخي از‌ ‌آنها واقعا  از جنبه هاي فني و تکنولوژي در سطح بالايي هستند نمي توانند به حيات خود ادامه دهند و چون فاقد استراتژي مناسبي براي درآمدزايي و کسب و کار هستند پس از مدتي يا به حال خود رها مي شوند و يا به طور کامل بسته مي شوند.

ja-minisiteنگارنده سعي دارد در اين مجال بر دو نکته  تاکيد بورزد اول اينکه جامعه سايت هاي ايراني از ابتدا تا سال ۸۳ در حال آزمايش و خطاها و تجربيات غير حرفه اي بوده است و تا آن زمان داشتن سايت صرفاً به عنوان يک بخش جنبي و کم اهميت جلوه گر بود اين موضوع به ويژه در بخش دولتي مشهود بود و هنوز هم ادامه دارد. دوم اينکه سال ۸۴ را از جنبه هاي مختلفي مي توان سال بلوغ و تحول در بحث مديريت سايت هاي اينترنتي به شمار آورد چرا که اعتقاد بر اين است که نگرش به موضوع مديريت سايت فارغ از هرگونه ساختار خصوصي و دولتي و يا شاخص هاي محتوايي بايد به صورت مستقيم در برنامه هاي کلان کسب و کار هر مجموعه اي که سايت را راه اندازي مي کنند جلوه گر شود. بنابراين سايت ها بايد به صورت مستقيم و غير مستقيم درآمدزا باشند و منافع مناسبي را براي ادامه حيات خود عايد سازمان متبوع خود کنند.

نکته جالب توجه قابل اشاره در مورد سايت هاي اينترنتي فارسي در سال ۸۴ تکيه و توجه به موضوع مديريت حرفه اي، کار تيمي و برنامه ريزي و اجراي هدف دار فعاليت هاي مختلف سايت بر اساس يک ساختار و طرح کسب و کار حرفه اي بود که اين موضوع در سايت هاي اين دوره قابل مشاهده بود.

نکته اساسي که نبايد در بحث توسعه وب سايت هاي ايراني به ويژه از رويکر رقابت هاي تجاري و اقتصادي در سطح بين الملل از آن غافل شد بحث محتواي سايت هاي فارسي است که همچنان به عنوان معضل اساسي سايت هاي فارسي به شمار مي رود. در واقع سايت هاي ايراني از نظر فني به توانمندي و سطح مطلوب نزديک شده اند اما به دليل عدم توازن در رشد کمي سايت ها با رشد کيفي نويسندگان آنها مي بينيم که هنوز براي ادعا در سطح بين الملل با مشکل مواجه هستيم.

به هر حال سايت هاي فارسي زبان در حال رشد هستند و اگر بخواهيم خيلي کلاسيک آنها را مورد بررسي قرار دهيم بايد در آينده نزديک انتظار رشد کامل سايت هاي نسل دوم ايراني که از سال ۸۴ به بعد شکل گرفته اند داشته باشيم. ملزومات اين رشد مي تواند شامل موارد زير باشد:

  • حضور پررنگ تر بانک ها و موسسات مالي به عرصه مجازي
  •  حل مشکلات و معضلات امنيتي
  •  افزايش آموزش و فرهنگ سازي براي کاربردي شدن وب سايت ها در ميان تمامي آحاد مردم به منظور افزايش کاربران
  • اطلاع رساني و تبليغات گسترده تر
  • حل مشکلات و کمبود هاي حقوقي و قضايي
  •  سرمايه گذاري جدي تر بخش خصوصي

با دستيابي به اين ملزومات مي توان مشکلات موجود براي ورود به فاز سوم و يا خلق نسل سوم سايت هاي ايراني را زبان و اعتبار مالي و حقوقي سايت هاي ايراني عنوان کرد. قالب سايت هاي ايراني موجود تنها به مخاطب داخلي توجه مي کنند اين در حالي است که ماهيت شکل گيري اينترنتي که امروز مي شناسيم حذف زمان و مکان از فرآيندها و مراودات تجاري و اقتصادي در دنياست. از سوي ديگر به دليل عدم وجود قوانين حقوقي مربوط به کپي رايت و اعتبار مالي از سوي سازمان ها و شرکت هاي جهاني وب سايت هاي ايراني ناخواسته در بزگترين شاهراه ارتباطي دنيا به بن بست خواهند رسيد.ما در جهان سایت می توانیم به شما در راه رسیدن به هدفتان و توسعه وبسایتتان کمک کنیم ما به شما امتیازات ویژه ایی مثل تبلیغ در شبکه های اجتماعی و یا شبکه ویدئویی را می دهیم



طراحی سایت | طراحی وب سایت